Ulf Larsson


Då har dom hittat Ulf Larsson död. Vad tråkigt. Han var bara 53 år. Fast jag tycker han var gosigare när han var tjock faktiskt, blev lite för scary till utseendet när han gick ner.
Men tråkigt är det ju, har ju ändå sett honom på tv sen man var liten. Vila i frid!

.

Måndag


Igår var Robins familj och farmor på besök för att titta på lägenheten och fika. Dom hade köpt med sig smörgåstårta, gott som fasen. Vi fick också två blommor i svarta krukor, det tackar man för! Idag och imorgon består det mest av jobb, men efter det är jag ledig ett par dagar :)


.


Grattis Ellinor


Grattis älskade Ellinor!
Idag fyller min bästis Ellinor 20 år!
Det var på tiden :)


.


Knas på bilden...


Hittade en till bild som är lite komisk. På bilden ser det exakt ut som att Robin har en blåsvart tröja, men det är killen bredvids jacka. Han sträcker ut armen precis så att det blir som att Robin har en sån tröja. Egentligen har han en grå luvtröja på sig, man kan se luvan. Visst ser det äkta ut? Blir roligt när man vet att det inte är det, haha! Tänk vad kameran kan fixa själv :p


.


Vilken Lördag


Haha, våran bingolotto kväll blev väll ganska livad om man säger så. Vann dock inget på våra fem lotter, men det gör man ju aldrig ändå. Efter det drog vi ut, Patrik och Robin åkte i förväg innan bingot slutat och jag och Ellinor åkte ner när det var slut. Drog till Tonic, tur vi hade att det va Bästisvakten som jobbade så att vi slapp stå i kön. Va väll sådär roligt där, var alldeles för mycket folk så det gick knappt att röra sig, men det hade väll sina ljusa stunder emellanåt. När det stängde drog jag, Robin och Ellinor hem till oss och sov. Roliga som dom är, däckade dom direkt, haha. Vi tittade på bilderna idag och hittade den roligaste på länge!

Kan inte sluta skratta åt den. Ellinor ser ut som en satanist-kille ju, haha.
Eller som hon själv sa, att hon ser ut som Dregen, haha.
Vad tycker ni? Snygg eller, hahaha!


.


Bingolotto-kväll


Nu har jag precis fixat både mig själv och här. Snart kommer Patrik och Ellinor hit så ska vi spela bingolotto, haha. Patriks förslag, so why not! Kan ju bli roligt, haha. Puss så länge!
.

Köksbord


Vad irriterad jag blir. Det köksbordet och stolarna som vi har planerat att köpa är tillfälligt slut, och kommer inte in i lager förrän 10 November. Det är för länge att vänta, vill ju ha ett snart!
Nu när det antagligen inte blir det vi hade tänkt oss så kan jag i princip ta vilket annat bord som helst. Är så tråkigt när man planerat något och som man vet kommer bli bra, och sen behöva ändra det. Får väll se om vi kan hitta något som liknar det första, annars får vi väll
bara ta något dugligt, så att vi iallafall har ett. Strax slutar jag, då blir det hem och sova!
.

Blåbärspaj


Idag gick jag upp samtidigt som Robin, var uppe en stund, innan jag sov lite till.
Lasse kom och väckte mig vid två, då vi åkte till City i Brämhult och handlade lite småsaker. 
Efter det bakade jag blåbärspaj. Jag och Ellinor var ju ute och plockade blåbär för ett tag sen, då tanken var att jag skulle ha kvar dom i vinter, men häromdagen när vi var och hämtade lite saker på Sjöbo, glömde jag kvar dom framme, så dom tinade. Det resulterade i att jag fick baka en paj av mina bär istället, vilket var okej ändå eftersom att det är gott med vaniljsås till.
Imorgon är det lönedag, eftersom den 27 då jag vanligtvis får pengar infaller på en söndag denna månaden, gött det! Jobbar idag och imorgon, så ska passa på att betala räkningar
så att det blir gjort. Tråkigt att se hur pengarna "försvinner" från kontot bara, haha.


.


23 September


Har nyss kommit hem från mamma, hon fick va hemma en stund idag. Jag passade på att ta med alla mina saker eftersom Lasse var med och kunde köra, det tackar man för. Nu håller jag på med lasagne, som vi ska äta när Robin kommer hem strax, sen blir det packa upp och se vad jag har i lådor, är ju ändå ett tag sen jag packade dom, haha. Skriver kanske senare.
.

Kylskåpet


Igår kom ju våran nya fläkt och kylskåpet, svarta och snygga! Ellinor hjälpte till att bära in det, måste erkänna att vi har riktig teamwork när vi gör saker tillsammans. Efter det tog vi en promenad ner till sjukhuset, hälsade på mamma och lämnade hennes pengar, sen vidare ner till stan där vi tog en kaffe. Efter det plockade Robin och dom upp mig i stan så åkte vi
och handlade. Skönt att ha lite hemma nu. Ne, dags för kaffe, skriver senare igen, pussar!


.


Kaos i tvättstugan


Vilket knas det var i tvättstugen då, haha. Ingen hade bokat tiderna 7-11 eller 11-14 när jag kom ner, då borde det ju vara lugnt att tvätta lite. När den va klar märkte jag att det va tvätt kvar i torkskåpet, så jag la ut det i en vagn. När jag var där andra gången, kom en gubbe och fråga om han kunde använda torktumlaren eftersom det var hans tvätt kvar där i också, som han hade kvar där sen sin tid igår. Och det gick ju bra för mig, eftersom han sa att han skulle komma tillbaka om en ungefär en halvtimme och jag ändå inte använde den just då.

Nästa gång jag kom ner va det någon som bokat 11-14 tiden. Antagligen var det denna som då hade lagt ur min tvätt ur tvättmaskinen 20 minuter innan sin egen tid. Fast den var ju klar, så det spelade ju ingen roll egentligen. Så när jag skulle lägga in min blöta tvätt, var det fortfarande kläder kvar i torktumlaren, haha. Fick lägga ur det och lägga in min egen, men eftersom den andra hade börjat tvätta tidigare hann jag inte torka klart mitt, så jag fick ta med allt upp hit och hänga upp det fuktiga överallt här istället. Lite smått drygt, men vad ska man göra när man inte har tvätt-grejen och kan boka egen tid? Får la se om det hinner torka, annars får jag väll hämta torkstället på Sjöbo senare när vi ska dit.
Kan ju inte ha tvätten hängandes här överallt, haha.

Ska strax duscha, sen kommer Ellinor hit och dricker kaffe.
Vi får ju kylskåpet och fläkten idag med, nice som fan!
.

Tvätta?


Ska strax ner till tvättstugan och kolla om det är ledigt. Fanns bara en tid som var ledig vid 11 igår, men då sov jag, så struntade i den. Har fortfarande inte fått min sån tvätt-cylinder, så jag får gå ner lite då och då och kolla om den är ledig. Har man inte börjat tvätta inom en timme efter att sin tvätt-tid har börjat, får ju någon annan ta den. Känns lite dumt att ta den isåfall, men det står på dörren, så det borde ju inte vara någon fara.
Aja, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen gå ner, puss!
.

Bosättningspiraten


I Fredags var jag och Lasse på Bosättningspiraten. Jag blev lite förvånad över priserna faktiskt, trodde det skulle vara billigt där ju! Eller jag kanske bara fick syn på dom dyrare sakerna, haha! Efter en stund gick vi till fyndhörnan eller vad man kallar det, och där hittade jag iallafall en byrå till köket som var billig, endast 300 kr! Det var dock en spricka i den, men det går antagligen att spackla och måla över. Passa in jättebra iallafall och är perfekt att ha våra spel och andra småsaker i. Nu slutar jag om ungefär en timme, då blir det hem och kolla om tvättstugan är ledig. Är den det ska jag tvätta en maskin innan jag sover, eftersom att jag inte har fått min tvättnyckel, får jag passa på att låna maskinen när ingen använder den. Puss!


.

Lampor


Jag har varit lite dålig med att visa bilder, så nu tänkte jag börja visa mer vad vi har köpt/köper till lägenheten. Ska visa alla rummen i helhet sen med, men det får bli när allt är på plats!

Börjar med att visa lamporna som vi har köpt. Den första lampan är en svart/silvrig med "spottar" som vi har 2 st. av i köket. Köpta på Ekohallen för 320 kr styck tror jag det var.
Den andra är på 2 bordslampor som vi köpte i den nya affären Underground, för 95 kr styck, som vi har i tv-rummet där vi har brun inredning och beige-bruna tapeter. Matchade fint!
Sista lampan är en "krona" som vi antagligen ska ha i köket över det kommande bordet.
Den kostade ungefär 200 kr på Underground.

Underground var i övrigt inte mycket att ha, fanns i princip bara kläder och lampor, haha!
Lite synd att det inte fanns mer saker när det är så nära dit, men det kanske blir bättre sen!


.


Flytt, träningsvärk och jobb


I Onsdags flyttade vi äntligen in på Boda. Blev ett väldigt springandes i trapporna för att få med sakerna från Robins lägenhet, lite drygt att det är på tredje våningen och att vi hade mer saker än vi trodde, haha. Det resulterade i en väldans träningsvärk i vaderna för min del. Brukar tycka det är lite skönt annars så att man känner att man gjort något, men denna värken är bara jobbig, kan inte ens gå ordentligt, haha. Men det går väl över det med.

Har fortfarande lite små saker att fixa i lägenheten, men det är mest som små skönhetsfel och är lätt ordnade. Väntar även på kylskåpet och fläkten som förväntas komma senast på Tisdag, börjar bli lite trött på grillat och att inte kunna ha mat hemma utan att man måste gå till affären stup i kvarten. Vet inte hur många mjölkpaket jag slängt nästan helt fulla, eftersom den står ute och blir dålig utan kylskåp.

Hela denna helgen jobbar jag. Det ska ju öppna en affär vid oss idag, så innan jag sover ska vi nog dit och kika lite, dom hade en del premiär erbjudanden, får la se om det är något att ha!

Har varit en bra vecka med mycket gjort, som flytten, hämtat passet, ordnat saker hos hyresvärden m.m. Måste bara köpa alla resterande möbler också då alla rummen bara är halvt möblerade, haha. Sen måste vi fixa Robins lägenhet och få sålt den med eftersom man inte fick hyra ut den i andra hand, synd. När allt det är ordnat, kommer allt kännas mycket bättre. Lite tråkigt nu när man inte har tid över till annat än jobb och fixande. Men men, snart är jag tillbaka som vanligt igen! Då blir den efterlängtade ölen med Johanna, fikan med Frida, shoppingrundorna med Ellinor och allt annat som man fått avstå i brist av tid, äntligen av :)
.

Mjölkbil


Haha, det var en mjölkbil som brann. Alltså ingen blev skadad!
Det som smällde var tydligen bara mjölk-kannor, haha!

Läs själva:
http://www.bt.se/nyheter/lastbil-brinner-vid-hulta-motet(1521829).gm
.


Branden


Nu har vi varit och kollat vad det var som brann. Det var en lastbil eller något liknande, typ tankbil kanske, som brann vid HM-lagret. Vet inte riktigt vad som har hänt, får la läsa tidningen imorgon, men då var det visst inte så illa som det såg ut, förhoppningsvis. Typiskt nog funkade inte batterierna i kameran, haha, annars kunde jag visat bilder! Men nu var det nästan släkt iallafall, resten var det bara aska av. Hoppas det gått bra för alla!
.

Hjälp, det brinner!


Hjälp! Nu brinner det som fan i Hulta-området. Jag och Robin satt på balkongen när det small till så hela huset skakade. Efter en stund såg vi rök bakom träden och sen brand-färg.
Sen small det till igen som fan, och nu ser man hur det brinner bortanför sopstationen,
Preem kanske? Lite läskigt, iallafall när det small till så.
.

Tapetserat


Nu har vi precis tapetserat väggen i köket. Duktiga vi är som klarar det själva så att det blir gjort! Får väll se hur det ser ut när det torkar sen bara, eftersom det är första gången någon av oss gör det, haha. Men det verkar bli bra än så länge iallafall. Har fått golvet till köket idag också, så imorgon är det dags att lägga det och tapetsera klart i hallen. Sen är det inte mycket kvar innan det är helt färdigt. Har beställt hemförsäkring, kylskåpet och fläkten idag med. Får hoppas att det kommer i veckan bara. Internet är allt bra att ha, bara att klicka hem allt man vill ha och behöver ju, haha! Ne, nu ska jag sova så att jag orkar upp i tid imorgon, natti natti!
.

Sambo


Sådär, nu har Robin också adressändrat!
Från och med idag är vi alltså officiellt sambos på Boda!
Underbart lovely <3
.

Typiskt...


Jag var ju på IKEA i Jönköping med pappa igår, skulle köpa golv och en bokhylla och lite sånt. Tro fan att allt jag skulle köpa var slut! Alltså både golvet, bokhyllan och soffbordet! Hur typiskt är inte det då! Golvet skulle dom antagligen få in idag, men det gör ju inte saken bättre när man har åkt några mil för att få köpa det direkt, inte för att komma tillbaka dagen efter!
Men men, pappa kunde antagligen ta sig dit själv i veckan och köpa sakerna åt oss istället.
Tyket var det iallafall, okej att något skulle vara slut, men att just det jag skulle köpa var slut, precis samtidigt och när jag väl var där, det va ju lite otippat. Därför blev det inga möbler igår.
.

Helgen


Som sagt va det en perfekt helg :)
I Fredags jobbade jag, sov på dagen på Lördagen, sen på kvällen kom Patrik, Ellinor, Steinert och Kalle till oss en sväng. Drack någon öl, tjöta och spelade tv-spel. Igår va vi i lägenheten, köpte tapeter till hallen och golv till vardagsrummet. Va här och fixade, och på kvällen kom Jukka ner en sväng och höll oss sällskap. Alltså har det varit en bra helg, lite "fest" med roligt folk, och även fått en del gjort i lägenheten.

Idag har jag nyss gått upp, ska åka ner till stan och fixa pass nu, sen vidare till Ulricehamn och möta pappa eftersom vi ska till IKEA. Sen ikväll (natt) ska jag jobba. Puss
.

En bra helg


Denna helgen har varit helt perfekt :)
Mer om det sen, ska premiär bada badkaret med Robin nu!
Och som jag har längtat, jag har saknat badkar mest av allt.
.

4 September


Idag fick Robin reda på en sak, som han vetat ett tag men som inte har varit säkert tidigare. Nu verkar det iallafall bli som det har pratats om, vilket är bra, men tråkigt på ett sätt. 
Vi får väll hoppas på det bästa och att det blir så bra som möjligt, men det ska nog gå :)
.

Långasand-kort och möte


Igår och idag har vi varit i lägenheten, målat klart garedroberna, börjat kakla o.s.v. Man ser mer och mer hur klart det börjar bli, även om det är endel kvar. Nu sitter jag och försöker få över korten från när vi va i Långasand med jobbet, eftersom en jobbarkompis bett om dom, men det verkar fan inte funka. Tänkte att jag skulle försöka skicka dom från Robins mail då istället, men han kom inte in på sin just nu, vilket krångel. Men men, inget att göra åt,
får försöka skicka dom imorgon och hoppas på att det går bättre då istället.

Måste sova nu, vi har jobbmöte på Göta vid halv 9 imorgon och bussen tar ju sin lilla tid. Efter mötet ska nog jag och Ellinor till en tapet-affär och titta på tapeter till hallen, det sista rummet vi har kvar att välja till. Jag trodde att det skulle bli det enklaste rummet och bara ta några, men så lätt verkar det inte bli. Får la se om vi kan hitta några hyffsat passande iallafall. Natti!
.

RSS 2.0