Gott nytt år


Nu åker jag till Johanna och dom. Ska fixa håret och göra en liten finjustering där sen :)

Gott nytt år alla idioter ;)
.

Seg


Fan jag borde fixa mig, ändå sitter jag här och nördar mig. Är så ölsugen nu så att jag nästan trillar av stolen, haha. Vi ska börja kvällen hos Beckman, sen kanske vi drar vidare nånstans, får se hur allt slutar. Är bjuden till Frida också, så vore kul att gå dit med. Hoppas bara att jag och Ellinor möts upp på något sätt ikväll, annars blir det första nyår jag firar utan henne på många år! Vem fan ska jag då pussa på tolvslaget? Ne, nu får jag skynda och fixa mig :)
.

31 December


Vaknade sent av att Johanna ringde och väckte mig, vilket hon hade lovat att inte göra, haha. Det är lugnt, jag hade också gjort det, haha! Nu har jag precis duschat och väntar på att maten ska bli klar, klyftpotatis och kött med beasås, gottigt! Ska fortsätta att fixa nu, puss.
.

Sista natten


Detta är sista natten jag sitter uppe såhär på detta året. Jag lägger egentligen inte så stor vikt i att det är nyår, men ändå, sitter och tänker på allt. Då menar jag inte bara detta året, utan allt som har hänt. Allt! Ibland måste man bara stanna upp och fundera igenom allt och vad passar då bättre än precis innan nyår? Nytt år, nya möjligheter, eller vad är det man säger? Fy fan, det är det värsta uttrycket jag vet, vill man ändra något så gör man det, vem fan bryr sig om vilken dag, vecka eller år det är? Nu blir det att sova så man orkar nyår! Kyssar!
.

Stackars spöke


Mitt spöke har spytt salt, stackars liten och mig som får ta bort det, haha!


.


Tvätta och städa


Har tvättstugan nu klockan två, så då blir det tvätta och sen städa resten av dagen. Måste få det ordentligt nyårsfint nu :)
.

29 December


Är nyss hemkommen från stan, har varit med Ellinor och tittat runt. Hittade inte så mycket, men köpte en tapetrulle till den lilla remsan som behövs i hallen och ett skrivblock, så att jag kan skriva anteckningar när jag läser i körkortsboken. Dags att ta tag i detta nu! Tog även en sväng till systemet och köpte en mousserande vin och lite annat till nyår. Får väl se vad man hittar på då, men lika bra att förbereda sig för allt. Ska jobba natten på nyårsdagen sen, så det får väl hållas någorlunda lugnt, fast att jag har hela dagen att sova ut på, men ändå, haha!


.


Juldagen och Annandagen


Juldagen var jag först hemma hela dagen, innan jag och Jukka bestämde att vi skulle åka till Göteborg för att festa. Fick med min syster med, som redan var hos pappa och dom där. Blev helt vimsigt allting, haha! Det slutade med att jag mötte Partille och åkte med dom istället.

Fy fan vad hemskt det var att vakna upp där dagen efter alltså! Hade inget batteri på telefonen, håret stod åt alla håll, klänning och höga skor, som för övrigt var glashala. Det var inte många rätt den morgonen, haha. Skulle möta min syster vid Frölunda torg, men hon sov, så jag fick följa med dom andra två nissarna till vårdcentralen och sen medan dom åt, tills min syster kom. Det första jag gjorde efter att ha sagt hejdå till dom andra var att gå till Seveneleven och laddade min mobil, sen gick jag och köpte andra skor och byxor. När jag gjort det fick jag enorm hemlängtan, haha. Hade egentligen tänkt att stanna i Göteborg och åkt med pappa och dom hem dagen efter, men efter att ha kännt hur skönt det var att bara byta kläder, ville jag bara hem till mitt badkar, tandborste och soffa. Så blev att jag åkte hem istället. Tog mig nästan 3 timmar att komma hem med all väntan och resetider, så fan vad härligt det var att äntligen komma innanför dörren hemma sen. Blev att jag och Robin gick till Ica Supermarket och köpte pastasallad, men efter det stannade jag inne resten av kvällen, behövligt nog!


.


28 December


Kom precis hem. Hade så tråkigt här hemma efter att ha diskat och städat, så tvingade ut Jukka på en promenad. Det var faktiskt skönt att gå nu när det var så kallt! Synd bara att det blir mörkt så tidigt nu på vintern, att jag inte vågar gå ut själv på kvällarna, nu när det kryllar av 12-åriga våldtäktsmän, haha. Nu blir det mat och ett bad, sen fortsätter min återberättning :)
.

Julaftonen


Julafton började jag med att gå upp till Jukka och dricka kaffe, innan Lasse och vi åkte ut till dom. Åt mat och skulle kolla på Kalle, men jag somnade sittandes i soffan när det började och vaknade igen när det var slut, haha. Lika bra det kanske, börjar faktiskt bli lite tjatigt. Öppnade sen våra julklappar och efter det körde vi den där julklappsleken. Jag fick en spikmatta av Lasse, pengar av mamma och duschcreme och bodybutter av Samantha. I julklappsleken lyckades jag att få massa olika saker, men det mest behövande var snapsglasen, nu kan jag ju supa med stil istället för att hutta rakt ur flaskan, haha :p


.


Uppesittarkvällen 23/12


Jag börjar med att berätta om uppesittarkvällen jag, Jukka, Johanna och Ellinor hade. Robin var med en liten stund, men han gick och la sig efter maten och första spelet, så han räknas inte. Vi började med att äta potatisgratäng, prinskorvar och köttbullar. Fick massa beröm för maten, fast att jag inte ens hade lagat det själv utan i princip bara värmde det, fast det kanske var därför de tyckte det var så gott, haha! Spelade sen bingolotto och i vanlig ordning var det ingen som vann, så kasst! Blev att vi drack några öl och hade det allmänt trevligt tills Ellinor och Johanna åkte hem och jag följde med upp till Jukka en sväng för han skulle äta igen.

Självklart bytte vi julklappar med. Av Ellinor fick jag 300 kronor i presenkort på Faith och av Jukka fick jag en mobil! Jättebra saker ju! Har inte jag världens bästa vänner? Älska <3

Johanna blev lite gråtfärdig när jag fick mobilen av Jukka, kanske inte så konstigt, med tanke på att hon hade fått sin likadana mobil stulen helgen innan. Snäll som jag är, så gick jag med på att byta mobil med henne. Då fick vi också bytt julkapp, haha. En perfekt kväll var det :)


.


27 December


Sorry att jag inte bloggat på ett tag, men det blir så när man har annat för sig och inte sitter vid datorn. Ska strax följa med Robin och hans far till elgiganten och kolla lite, men när jag kommer hem igen så ska jag berätta om alla dagarna som har gått. Spännande va? Haha!
.

God jul


Orkar inte blogga om allt nu, så det får bli imorgon istället. Jag vill bara önska god jul :)
.

Fy fan...


Vad jag älskar Ellinor, Johanna och Jukka! Fan vad jag älskar dom/er <3
.

Uppesittarkväll


Nu ska vi strax äta lite julmat, innan det är dags för bingolotto. Johanna kom tidigare, så hon har hjälpt till med maten innan Jukka kom ner precis. Strax kommer Ellinor också, sen är vi redo att köra igång. Ska byta julklappar och dricka öl till bingon. Underbart! Fast vi blev pålurade 4.6% öl, så något fyllekalas blir det inte, haha. Ne, dags att äta, puss!
.

23 December


Nu har jag jobbat min sista natt för detta året, börjar 1 Januari igen. Skönt att vara ledig under julen, lite tråkigt bara att jobba dagen efter nyår, men det får gå. Underbart att det är så mycket snö ute, speciellt när jag ska fira jul ute i skogen, det höjer mysfaktorn totalt!

Ikväll blir det vårat traditionella kompis-julfirandet med bingolotto och uppesittarkväll. Det ska bli roligt, var ju trots allt ett år sen sist och nu får man julklappar också, haha! Strax kommer Lasse och hämtar mig så att jag kan åka med och handla lite till ikväll, sen blir det att sova några timmar så att man orkar kvällen. Puss!
.

Julkort


Igår hade vi fått ett julkort av Robins kompisar Candra och Peter. Det var jättegulligt, Candra hade gjort det själv. Jag imponeras faktiskt av folk som är duktiga på att teckna och måla, det är jag så otroligt dålig på, att bara rita en streckgubbe är problem för mig! Visst var det gulligt?


.


Julklapp från HSB


Igår fick jag en julklapp från HSB. Det var en brandvarnare, vilket var bra för jag hade ändå tänkt att köpa en. De hade skickat med en lapp också, där det stog att den ska sitta kvar i lägenheten vid eventuell flytt, haha. Det var väl ändå lite snålt, men okej då! Tackar tackar.

.


Facket och A-kassa


När jag kom till jobbet idag hade en jobbarkompis lämnat papper till mig med information om facket och a-kassan. Det är något som jag knappt kan någonting om faktiskt, haha. Jag vet vad det är, men jag är inte insatt i det och alla säger olika. Vissa tycker att det är jättebra och andra helt onödigt. A-kassan kan nog vara bra för min del, då jag bara har vikariat, men facket vet jag inte. Jag får väl läsa om det och se hur jag ska göra, så blir Jukka glad också, haha.
.

Julklappsköp


Igår var ingen bra dag. Hade ont i lungorna som jag alltid får, enda sen jag var liten, så fort det blir kallt ute. Kom hem efter jobbet och tog tid att somna, så när jag väl hade gjort det så väckte Robin mig nästan direkt, vilket var ganska onödigt. Då blev jag så trött på alla, och då menar jag alla som inte kan sköta sig själva, som ska lägga sig i vad jag gör, när och hur jag gör det. Låt mig bara vara istället! Gör jag något som ni inte anser är rätt, så får jag väl skylla mig själv om det går fel. Det drabbar ju inte er ändå! Jag gnäller inte till er, så gnäll inte till mig, och bespara mig era "jag sa ju det till dig" och "vad var det jag sa". Tack! Blev att jag grät lite, tack vare sömnbristen och det onda i lungorna och mina svidande ögon, inte för att jag egentligen var ledsen, utan bara trött på allt och allas åsikter. Somnade efter det och sov till kvällen, då jag bara låg och tittade på How I met your mother tills jag somnade om igen.

Idag har varit en bra dag, åkte med Samantha och Lasse till knalle när det öppnade. Köpte julklapparna till bytet på julafton, åkte upp till mamma och slog in det vi köpt och tog en fika. När vi var där blev jag lite deppig igen, att se sin mamma sådan, när man vet hur det har varit. Det gör mig lite sorgsen, men det beror ju bara på min empati för andra. Efter det åkte vi och köpte resten av julklapparna till julafton och sen skjutsade dom hem mig. Köpte ett doftljus idag också, men det luktade inte så mycket, haha, fast det är alltid mysigt med ljus ändå.

Nu har det låtit som jag är värsta depp- och lipfian, men så är det inte. Man behöver bara en dag att vara lite nere ibland för att se allt positivt och vara lika glad som jag alltid är igen.


.


Gratismakeup.se


För ett tag sen gick jag och Ellinor med i något som hette Gratismakeup.se. Där kunde man svara på frågor och samla poäng, så skulle man få presentkort för det när man fått ihop en viss mängd. Så idag fick jag mina första presentkort, 150 kronor på KICKS och 250 kronor på HM, hur bra är inte det då! Okej, det är lite drygt att samla poäng, men har man inget bättre för sig kan man lika gärna gå in och svara lite, det kostar ju inget och då känns det värt det när man ändå får gratis presentkort efter ett tag. Vill ni bli medlemmar kan ni klicka på länken: http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=223756 så får ni 50 poäng direkt. Presentkorten kan man välja att få på KICKS, HM, Nelly eller Åhlens. Det låter väl bra :)


.


Trött


Igår somnade jag med datorn liggandes på magen, haha, då är man trött. Var vaken en stund på morgonen innan jag somnade om igen, vilket var bra eftersom att jag jobbar idag. När jag hade sovit några timmar fick Robin något ryck och höll på att känna på min panna och ropa att jag kanske med hade feber för att jag sov så mycket. Jag sa till honom att sluta, och inte röra mig för att han är sjuk och att jag sover. Då tvinga han mig att öppna ögonen och titta på honom så att han kunde avgöra om jag var sjuk, så jag blev ju tvungen att titta på honom för att han skulle sluta. Då sa han bara: Ja, du kan nog ha feber, sen slutade han att hålla på. Haha, fattar inte riktigt vad han ville. Bara för att han är sjuk behöver han ju inte hålla på som en tok, och vad skulle han göra åt att saken om jag nu hade haft feber? Han är bara för rolig.
.

Ingen övernattning


Blev aldrig att jag åkte till Johanna sen ändå. Vi hade nästan spikat mötestid, men ändrade oss när vi kom på hur komplicerat allt blev, haha. Vi ska ses på Onsdag och handla julklappar istället, så det är väl inte hela världen. Nu blir det film tills jag somnar.
.

Övernattning hos Johanna?


Johanna ringde nyss och frågade om jag ville komma dit och sova över, då hon ska vara själv ikväll. Så nu funderar jag på att göra det, men vi har inte löst hur jag ska komma hem imorgon än. Bussarna har ju slutat med kontantbetalning, hur lätt är det för mig att åka då! Lite lagom störande. Fast det löser väl sig alltid på något sätt. Nu ska jag ner till tvättstugan och hämta tvätten, sen blir det att fixa till mig innan Johanna kommer och hämtar upp mig med bussen.
.

16 December


I natt blev har det inte blivit mycket sova. Somnade först sent, sen blev jag väckt av att Robin låg och hostade och hade feber för några timmar sen. Lika bra att gå upp då, ska ändå på jobbmöte om en timme nu. Jag får inte glömma att ta med mitt anställningsbevis på att jag har fått förlängt idag, men det kommer jag väl säkert glömma ändå, som förra gången, haha.
.

Träna med Jukka?


Sist jag var med Jukka började vi disskutera att man får bidrag från jobbet att träna för. Då kom han på den smarta idén att jag kan börja träna med honom i Brämhult. Jättebra tyckte han! Jag var skeptisk, men sa att jag skulle kolla på det om han hämtade prislista och information till mig. Så häromdagen hade han ordnat det och lagt i min brevlåda.

Min tanke var ju då att jag skulle få ett fint lite häfte, kanske med lite bilder, information om vilka pass de hade och prislista. Alltså vad de hade att erbjuda om man började där.

Istället fick jag ett fult utskrivet papper med bara prislista, och vilka priser det var då! Otroligt dyrt om du inte var studerande eller pensionär. Det här måste jag nog tänka på innan jag bestämmer mig. Får väl följa med Jukka och kolla på detta lyxgym med dyra priser och fattiga prislista-lappar någon dag då. Det måste verkligen vara något extra, annars kan jag lika gärna köpa busskort och börja träna i stan istället eftersom det skulle bli till samma pris!


.


Spotify


Nu har jag fixat mitt eget konto till Spotify. Fick det av Robin för ett bra tag sen, men har inte orkat ordna det, utan bara varit inne på hans istället. Fast nu är det väl på tiden att jag fixar det så att jag har det på min dator med, ska bara komma på lite bra låtar att lägga till. Några tips?
.

Slut på gratis film


Idag går mitt gratis lovefilm-konto ut, är lite tråkigt nu när man precis har vant sig vid det. Jag har inte bestämt mig än om jag ska säga upp det idag, eller om jag ska ha kvar det och betala. Jag får sova på saken och bestämma mig senare när jag vaknar istället. Natti, puss!
.

Så kan det gå...


Nu är beslutet fattat, onödigt att dra ut på det mer. Det var ett gemensamt beslut, vilket gör det hela mycket lättare. Klart att det är tråkigt, men det är nog det bästa och bättre att bara vara vänner. Det är bättre att stoppa medans det fortfarande är bra, så att det inte slutar med onödiga bråk och osämja. Det roliga är att ingen utav oss är ledsen utan bara skrattar och retas om det. Jag ska bli Niggerlover nu och Robin Milfhunter, haha. Detta är ju bara för oseriöst, men så blir det när man är ett forna mongopar. Fast jag kommer säkert bli ledsen senare, men då ringer jag bara Ellinor, så käkar vi glass direkt ur paketet och dricker ett glas rött till låten "All by myself". Fast det ska vi ju göra ändå, passar den nittonde för dig Kexet?
.

Snö


Vad gosigt att det kom snö till Lucia då :) Hoppas bara att det lilla som har kommit stannar och att det kommer mer, för snö gillar jag, det är bara halka och slask som jag inte tycker om.
.

12 December


Nu sitter jag på jobbet igen. Lite tråkigt denna natten när det är Lucia imorgon. Alla är ute och festar och jag kan inte vara med och det finns ingen rolig att prata med då alla är just på fest. Får la hoppas att någon rolig fylletratt kommer in på msn senare istället då. Kan ju passa på att visa vad det var jag fick i julklapp från jobbet, två vita handdukar. Det får väl duga, haha.


.


Grattis Samantha


Julbordet igår var helt okej. Maten var väl duglig, men det var trevligt och lucian var där.

Idag har jag varit ute hos Lasse och dom och firat min syster Samantha som fyller 13 år idag, grattis! Var trevligt där med. Åt tårta och spelade Singstar. Hon blev glad för sina presenter, mest pengar och presentkort och lite annat smått. Av mig fick hon en parfym som hon ville ha.

Nu är jag på jobbet och ska jobba hela helgen igen. Fan vad tiden går fort, haha.
.

Julbord


Nu ska jag strax åka till stan och träffa Ellinor en stund innan jag ska gå på julbord med jobbet. Ska bli trevligt, är mitt första detta året. Hoppas bara att jag får lite mer julstämning efter att ha varit där, för det har jag knappt fått alls i år, men det kanske beror på vädret?
.

14 år till salu


14 år till salu, boken jag har läst och skulle berätta om.

Boken är en sann berättelse om en tjej som bor i en svensson-familj i mitten av Sverige. Hon blir våldtagen när hon är fjorton år av en jämnårig kille, men berättar det aldrig för någon. Efter det föreslår hennes kompis att de ska testa att sälja sex till män på internet. Hennes kompis slutar nästan direkt, men hon själv fortsätter i smyg. Den handlar alltså om hur hon förändras från en vanlig fjortonåring, till att vara prostituerad och sen om hur hon lyckades sluta.

Jag tyckte den var sådär, trodde faktiskt den skulle vara bättre. Det mesta det handlade om var typ om vilka män hon träffade och typ sånt. Klart att det var hemskt, men jag trodde att den skulle vara mer gripande när det ändå var i Sverige och allt. Blev lite segt att bara läsa om alla hon träffade, fast hade man läst den med lite längre tid emellan än vad jag gjorde, så kanske den inte hade kännts så upprepande. Den var ändå helt klart läsvärd och det var hemskt att läsa om hur det kan bli så för en vanlig fjortonåring som innan våldtäkten hade det allt bra.


.


Julklapp


Kom nyss hem från mötet. Fick våra julklappar från jobbet idag, vad tror ni att det är?


.


Jobbmöte


Nu ska jag på jobbmöte. Var lite segt att komma upp idag, men det får väl gå. Puss!
.

Oplanerat


Hela helgen blev spontan, därför jag inte har hunnit eller orkat blogga. I Lördags kom Lasse och Samantha och hämtade mig på morgonen så åkte vi till mamma. Drack kaffe och pratade en stund, planerade lite inför julen. Efter det åkte vi till knalleland och gick där tills det stängde innan dom skjutsade hem mig. Var bara hemma och drack kaffe innan jag gick upp till Jukka. Där spelade vi tv-spel och pratade massa strunt innan han övertalade mig att följa med till Johanna där hon, Beckman, Annie, Brandt och Kimmo var. Fast Annie och Brandt gick ut efter en stund så då kom Tero istället.  Var en mycket trevlig kväll, lagom lugnt och mycket flummande. Kimmo skulle lära mig lite överfallsknep, men det gick väl sådär, haha. Taxiresan hem ska vi ju inte ens nämna, den var bara totalt knasig men komisk.

På Söndagen skickade Jukka sms och vi drog till Hulta och köpte pizza. Väl där såg vi bingolotter och bestämde oss för att spela på kvällen. Drog hem till oss och åt och kollade film. Sen lite mys med Robin innan Jukka kom ner igen för att spela bingon, dock utan vinst.

Igår gjorde jag inte så mycket, tog sovmorgon, läste i min bok "14 år till salu" och kollade på film. Idag har jag mest städat och plockat lite. Ska läsa färdigt boken nu, berättar om den sen.
.

Ullared


Nu sitter jag i bilen på väg hem från Ullared, eller vi borde snart vara framme skulle jag tro. Jag har ont i rumpan efter bilsittandet och är trött, så det ska bli skönt att komma hem. Fy fasen var jobbigt det var på Gekås idag. Fullt med folk och bara allmänt jobbigt. Blev att jag tröttnade och tappade kollen på vad jag hade tagit och bara gick till kassan istället. Jag orkade knappt kolla på julsakerna, så jag får åka till knalleland och köpa det imorgon. Hoppas bara att det inte är lika mycket folk där med då. Visar imorgon det jag fick köpt.
.

Ullared-dags


Nu ska jag följa med pappa och dom till Ullared strax. Tänkte först strunta i att åka med eftersom att det inte är så roligt utan så mycket pengar, men har ju inget bättre för mig ändå. Kan lika gärna följa med och köpa julsaker där. Ska först möta Ellinor och ge henne sina halsband som hon har glömt här och ta en kaffe. Hon åker till Stockholm idag med, buhu, sakna! Funderar på om jag ska ta med min dator så att jag har något att göra under bilresan, men jag får se. Nu måste jag gå till bussen, skriver senare om jag gjorde några fynd :)
.

3 December


Har haft en trevlig dag med Ellinor. Först drack vi kaffe, sen tittade vi i lite affärer och sen drack vi kaffe igen. Fy fasen vad kallt det blev efter ett tag bara. Var tvungen att ta ett bad direkt när jag kom hem för att värma upp mig igen. Nu ska jag betala elräkningen. Det suger! Hade egentligen tänkt att skjuta upp den till nästa månad, men kom fram till att det bara är onödigt. Lika bra att bli av med allt nu och få mer över senare. Var på banken innan med och fixade sparkonto, så nu ska jag försöka börja spara. Kommer inte gå fort, men lite blir det väl alltid.
.

Filmdag


Igår gjorde jag inte mycket mer än sov och kollade på film. Såg på uppföljaren till Män som hatar kvinnor, alltså Flickan som lekte med elden. Den var helt okej, det ska bli intressant att se den sista filmen sen med och se hur det slutar. Såg även Snuten i varuhuset, som var lite halvrolig och flummig, dock lite töntig. Nu ska jag snart träffa Ellinor i stan, ska bli så trevligt!
.

1 December


Då var det första December idag då. Jag som inte ens har en julkalender, det måste jag skynda mig att köpa nu! Bättre sent än aldrig, haha. Jag har inte julpyntat än heller, fast det beror mer på att jag inte ens har något julpynt. Det får jag med köpa till helgen och pynta på andra andvent istället, är nog inte så noga ändå. Detta året har jag bestämt att jag ska köpa julklappar till mig själv. Helt perfekt, kan ju inte bli bättre än att få saker från sig själv, förutom att man får betala dom då, haha! Ska bara komma på vad jag önskar mig först :)
.

RSS 2.0